Walk  & Talk is een maandelijkse netwerkbijeenkomst, waar werkzoekenden elkaar ontmoeten, ervaringen delen en tips krijgen bij de zoektocht naar een baan.

Elke 4e dinsdag van de maand komen we vanaf 10.00 uur bij elkaar.

Vrije inloop, u  bent van harte welkom!

Aanmelden is niet nodig

Datum: 25 sept
Kosten: gratis

Je kunt tegenwoordig niet meer om de term blockchain heen. Blockchain kwam op in het kielzog van de Bitcoin en andere cryptomunten, maar heeft ondertussen zo ongeveer mythische kwaliteiten gekregen.

Deze nieuwe manier om informatie op te slaan en te beheren maakt geen gebruik van centrale databanken. Het werkt juist decentraal, verspreid over een netwerk van duizenden computers. Van de financiële sector tot het milieu, van zorg tot onderwijs: elk actueel probleem in de samenleving lijkt wel op te lossen door het ‘op de blockchain te zetten’.

Maar wat is blockchain-technologie eigenlijk? En hoe radicaal zijn de alternatieve oplossingen die met blockchain mogelijk zijn?

Lykle de Vries, blockchain-kenner van het eerste uur, praat je bij over deze nieuwe technologie.

Deze lezing wordt mede georganiseerd door de Voksuniversiteit, opgave via www.vuso.nl

Datum: 26 sept
Begintijd: 19.30 uur
Eindtijd: 21.30 uur.
Kosten: 7,50 leden 8,50 niet leden

Datum: 29 sept
Kosten: gratis

Eerste zaterdag van de maand wordt er in de bibliotheek voorgelezen

6 oktober: Kinderboekenweek

3 november: Bewegen

1 december: Sinterklaas

Datum: 06 okt
Begintijd: 11.15 uur

Vergroot uw computervaardigheden

Heeft u moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

De Bibliotheek helpt door middel van de cursus Klik & Tik. Deze cursus leert mensen beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. U leert bijvoorbeeld websites zoeken, e-mailen en hoe u bestanden kunt downloaden.

Ook kunt u met behulp van het oefenprogramma Klik & Tik thuis oefenen. Via filmpjes bekijkt u de uitleg en daarna kunt u aan de slag met praktische oefeningen. Heeft u thuis geen computer, dan kunt u tijdens de openingstijden van de Bibliotheek oefenen met onze computers.

Klik & Tik bestaat uit drie delen

• De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
  • Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers
  • Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)
Datum: 08 okt
Begintijd: 19.00 uur
Eindtijd: 21.00 uur
Kosten: gratis

Hier kun je ervaringen, vragen en zorgen over ouderschap delen met andere ouders en deskundigen.

Ook is er tijdens elk cafe een inhoudelijk programma, zoals een gastspreker of een workshop

Elke tweede vrijdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur

Programma:

12 oktober:Zindelijk maken en houden

9 november: Voetreflex bij kinderen

14 december: Bekkenbodem en sport na de bevalling

Voor het organiseren van het ouder- en kind cafe werkt de bibliotheek samen met Fysio Toet, Basis in Balans en Begrijp je baby

Datum: 12 okt
Begintijd: 9.00 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Kosten: 1,00

Het gratis inloopspreekuur voor juridische vragen is uitgebreid met een spreekuur voor vragen aan de notaris. Dit is een initiatief van Bibliotheek Meppel in samenwerking met mr. J.W. Oosten, notaris (Lexis notarissen) en mevrouw mr. H. Diepeveen, advocaat en mediator (Diepeveen & Van Es advocatuur en Mediation).

Het spreekuur is verplaatst naar de maandagmiddag

Elke 1e en 3e maandag van de maand is de heer Oosten aanwezig; elke 2e en 4e maandag van de maand mevrouw mr. H. Diepeveen.

Van 15:00 en 16:30 is een ieder met een vraag aan de jurist of notaris welkom voor een gratis en vrijblijvend advies. Een afspraak maken is niet nodig!

Begintijd: 15.00 uur
Eindtijd: 16.30

Datum: 23 okt

Datum: 27 nov

Datum: 18 dec

Datum: 27 okt

Datum: 24 nov

Datum: 22 dec
Kosten: gratis

Elke donderdagmorgen van 11:00 tot 13:00 is er in Bibliotheek Meppel het tablet café en informatiedesk van Seniorweb Meppel voor alles op het gebied van uw PC, laptop en e-books.

Aanmelden is niet nodig. Kom gewoon langs, de koffie staat klaar! Toegang gratis.

Datum: 06 sept
Begintijd: 11:00 uur