Verspreid over 4 lesavonden organiseert VELT Eco Van Grond tot Mond in samenwerking met de Bibliotheek Coevorden een moestuincursus voor mensen die graag hun eigen groente (willen gaan) verbouwen. Alles komt aan bod, van gezonde grond, teeltwisseling, voorkomen van ziektes tot aan slimme tips om zoveel mogelijk opbrengst te halen. De cursus is geschikt voor zowel beginners als meer ervaren moestuiniers en wordt gegeven door Velt lesgever Mirjam Weisscher van Smakelijk Erf in Nieuw-Amsterdam.

De lesavonden zijn op dinsdag 12 februari, 26 februari, 12 maart en 26 maart. De les start om 19.00 uur en de verwachte eindtijd is 21.30 uur. De cursus wordt gehouden in de bibliotheek, Haven 4 in Coevorden.

Velt leden en leden van Bibliotheek Coevorden betalen € 60 voor de cursus, inclusief 2 consumpties per lesavond. Niet leden betalen € 75 voor de cursus, inclusief 2 consumpties per lesavond. Alle cursisten ontvangen de Velt publicatie “Ecologisch tuinieren voor beginners” gratis op de eerste avond van de cursus.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.velt.nu/ecovangrondtotmond

Inschrijven kan door te mailen naar moestuincursuscoevorden@gmail.com. Als mensen eerst nadere informatie wensen, dan kunnen zij naar ditzelfde adres de vraag per mail stellen.