Vergroot uw computervaardigheden

Heeft u moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

De Bibliotheek helpt door middel van de cursus Klik & Tik. Deze cursus leert mensen beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. U leert bijvoorbeeld websites zoeken, e-mailen en hoe u bestanden kunt downloaden.

Ook kunt u met behulp van het oefenprogramma Klik & Tik thuis oefenen. Via filmpjes bekijkt u de uitleg en daarna kunt u aan de slag met praktische oefeningen. Heeft u thuis geen computer, dan kunt u tijdens de openingstijden van de Bibliotheek oefenen met onze computers.

Opgeven kan bij de bibliotheek!

Klik & Tik bestaat uit drie delen

  • De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
  • Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers
  • Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs
Begintijd: n.t.b.
Eindtijd: n.t.b.
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: gratis

Wil je de Nederlandse taal beter leren spreken en begrijpen of ken je iemand  die dat wil? Kom dan naar het Taalcafe. Je leert nieuwe mensen kennen waarmee je ervaringen kunt delen. Samen met een taalcoach bespreek je verschillende onderwerpen.

Elke woensdagochtend van 9.30 uur tot 11.00 uur

Toegang is gratis

 

Begintijd: 9.30 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Locatie: bibliotheek Meppel
Toegang: gratis

Dit jaar viert Bibliotheek Meppel het bijzondere feit dat het 100 jaar is dat de bibliotheek voor het eerst haar deuren opende. En dit gaat zeker niet ongemerkt voorbij. Een jaar lang zijn er activiteiten voor jong en oud, leden en niet-leden, kortom: voor alle inwoners van Meppel. En de feestelijke start hiervan is op maandag 4 april.

Openingsprogramma
Op maandag 4 april om 11.00 uur start het jubileumjaar van de Bibliotheek Meppel met een feestelijk programma. Lammie van der Tuuk van Biblionet Drenthe verricht de opening van de jarige bibliotheek. Daarna houdt de Meppeler schrijver en dichter Reinier van Delden een voordracht. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Vervolgens zijn er de hele dag door diverse feestelijke activiteiten: voor elke klant is er een feestelijke traktatie met jubileumlogo, de Gouden Boekenlegger-actie, een voorleescarrousel, waarbij (groot)ouders en kinderen gedurende de dag aan kunnen schuiven voor een mooie vertelling.

Verder is er ’s middags vanaf 13.30 uur een BiebFabriek-sessie met green screen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De kinderen kunnen met behulp van de nieuwste digitale technieken een kort filmpje opnemen. Met de magische doeken kunnen ze bijvoorbeeld uit een doos springen die niet bestaat of zonder ruimtepak op de maan lopen.

We nemen op 4 april ook de heringerichte entree met ruimte servicebalie in gebruik. Deze biedt een aanzienlijke verbetering van de toegankelijkheid en een grotere capaciteit voor klanten(vragen).

Gouden Boekenlegger-actie
Hele jaar door is er de Gouden Boekenlegger-actie in samenwerking met diverse Meppeler ondernemers. Maar liefst honderd Gouden Boekenleggers zijn verstopt in honderd willekeurige biebboeken, dus iedereen kan er één vinden. Wie dit doet ontvangt een waardebon die te besteden is bij de deelnemende ondernemers.

Gratis boeken voor leden
Op vertoon van hun biebpas mogen klanten gratis twee boeken die uit de collectie gaan uitzoeken. (deze actie loopt zolang de voorraad strekt en wordt, bij voldoende voorraad, in het najaar herhaald).

Hele jaar jubileumactiviteiten
Ook voor de rest van het jaar staan er jubileumactiviteiten op stapel. Zo komen er onder andere een expositie door Reinier van Delden, een expositie van stichting Oud Meppel en een verhalenwedstrijd. In november wordt het jubileumjaar afgesloten met diverse activiteiten.

Begintijd: 11.00 uur [10.30 inloop]
Eindtijd: 17.00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Wil je beter leren lezen en schrijven?

Wil je beter spreken en luisteren?

Kom naar het Taalpunt! Elke dinsdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur 

We kijken samen naar wat je wilt leren.

We helpen je zoeken naar een cursus of taalcoach bij jou in de buurt.

Ook kun je in een groep oefenen met spreken en luisteren.

We helpen je gratis!

Heb je interesse? Bel of mail dan met onze taalcoach Anna Zagrajek: a.zagrajek@biblionetdrenthe.nl 06-18608395

Begintijd: 13.00 uur
Eindtijd: 17.00 uur
Locatie: bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Elke donderdagmorgen van 11:00 tot 13:00 is er in Bibliotheek Meppel Het Digitaal Cafe van Seniorweb Meppel voor alle vragen op het gebied van je telefoon, laptop of computer. Je bent van harte welkom om hier bij te zijn! We helpen je graag. De toegang is gratis. Zien we je dan?

Volgende week (19 mei)is de laatste keer voor de zomer.

Het Digitaal Cafe start weer op donderdag 1 september 2022

Begintijd: 11:00 uur
Eindtijd: 13:00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Donderdag 26 mei is bibliotheek Meppel gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag. 

Vrijdag 27 mei zijn wij weer geopend volgens onze reguliere openingstijden van 11:00 - 17:00 uur. 

Datum: 26 mei
Locatie: Bibliotheek Meppel

Vrijdag 17 juni van 11.00 tot 12.00 uur houdt Buurtgezinnen in Meppel een informatie-uurtje bij de bieb. Geïnteresseerde vraag- en steungezinnen kunnen hier vrijblijvend aanschuiven voor meer informatie over Buurtgezinnen. Coördinator Geke Maes vertelt wat Buurtgezinnen zoal doet voor de gezinnen in Meppel en beantwoordt vragen.

Datum: 17 juni
Begintijd: 11.00 uur
Eindtijd: 12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Gratis

Deel deze pagina