Waar kan ik lenen nu de bibliobus niet meer komt?

Per 1 januari 2015 zijn alle bibliobushaltes in Drenthe opgeheven, uitgezonderd de haltes in gemeente Emmen. Met het pasje van de bibliobus ben je van harte welkom in alle bibliotheken in Drenthe. Hier kun je in het vervolg naartoe voor het lenen of inleveren van boeken, tijdschriften en dvd's. De adressen en openingstijden vind je in dit overzicht.

De pasjes van de bibliobus zijn automatisch overgeschreven naar de hoofdbibliotheek binnen de gemeente waar je woont. In het schema hieronder kun je zien welke dat zijn.

Gemeente Hoofdbibliotheek
Aa en Hunze Gieten
Borger-Odoorn Borger
Coevorden Coevorden
De Wolden Zuidwolde
Hoogeveen Hoogeveen
Midden-Drenthe Beilen
Noordenveld Roden
Westerveld Diever
Tynaarlo Zuidlaren

Wil je liever worden ingeschreven bij een andere bibliotheek? Neem dan contact op met de hoofdbibliotheek waar je bent ingeschreven of met de bibliotheek waar je ingeschreven wilt worden. Zij zorgen ervoor dat je pasje wordt overgezet.

E-books

Als je in het bezit van een e-reader, tablet of computer/laptop kun je zonder extra kosten e-books lenen met je bibliotheekpas. Je hebt keus uit duizenden e-books zoals romans, kinderboeken en boeken over diverse onderwerpen en hobby's. Ga naar www.bibliotheek.nl/ebooks, maak eenmalig een inlog aan en je kunt direct beginnen met lezen.