Welke kranten en tijdschriften heeft de bibliotheek?

Elke bibliotheek heeft een abonnement op diverse tijdschriften: opinieweekbladen, sport- en autobladen, vrouwentijdschriften, jeugdbladen enz. De nieuwste nummers liggen in de bibliotheek om te lezen, de oudere nummers worden uitgeleend.

Ook is elke bibliotheek geabonneerd op één of meerdere dagbladen. Kranten worden niet bewaard, maar wanneer je op zoek bent naar een ouder krantenartikel, kun je terecht op de Publiekscomputer in de bibliotheek. Hier vind je de volledige tekst van oudere artikelen uit diverse landelijke- en regionale kranten.

Thuis kun je diverse krantenartikelen raadplegen via de Themadossiers.

Via 'Zoeken in de catalogus' op deze website krijg je vaak titels van krantenartikelen uit de landelijke dagbladen. In verband met de auteursrechten zijn dit geen fulltext artikelen. Je kunt ze wel op de computers in de bibliotheek raadplegen en daar uitprinten.