Hoe kun je de Bibliotheek tippen als je een bepaald boek mist?

Mis je een boek in de bibliotheek? Een boek dat je graag wilt lezen en waarvan je denkt: dat zal de bibliotheek wel hebben? En dat het er dan niet is?! Dan kun je de bibliotheek ‘tippen’.

Dat doe je met de knop ‘Tip je bibliotheek’ in Mijn menu. Dan kijkt de bibliotheek of het in de collectie past.

Er is een aantal gevallen waarin de bibliotheek een boek niet koopt:

• als het al in bestelling is; dan moet je even wachten
  • als het te moeilijk is, zoals een wetenschappelijke uitgave; zo’n boek is te reserveren via het landelijke leenverkeer (kosten: €4,50)
  • als het niet meer verkrijgbaar is

Als je de bibliotheek getipt hebt, krijg je binnen een week bericht. In dit bericht staat of het boek gekocht is en, zo ja, wanneer je het kunt verwachten. En je krijgt bericht als het in de bibliotheek voor je klaar staat.
Het kan ook voorkomen dat een vraag naar een populair boek zo groot is, dat je bibliotheek de vraag niet aan kan. Dan hoef je geen aanschafverzoek in te dienen; de bibliotheek koopt extra in als er veel belangstelling voor een boek is.