Literatuurclubs Drenthe

Je leest graag en je wilt je enthousiasme over een boek met anderen delen. Dat zal niet altijd lukken in je familie of je vriendenkring. Dan ben je bij de Drentse literatuurclubs aan het goede adres. Daar kun je samen met liefhebbers in leesgroepen praten over boeken en literatuur.

Ieder jaar selecteert het bestuur van de Stichting Literatuurclubs Drenthe vier boeken die besproken worden in de leesgroepen. Een leesgroep bestaat in de meeste gevallen uit zo'n acht tot twaalf leden. Het zijn mensen met verschillende opleiding, leeftijd en achtergrond. Ze hebben één ding gemeen: hun enthousiasme voor lezen en literatuur.

Bij de selectie van de te lezen boeken wordt gelet op onder meer leesplezier, originaliteit, bespreekbaarheid, structuur, inhoud, omvang etc. Belangrijk is dat een boek vanuit verschillende perspectieven bezien en besproken kan worden. Naast Nederlandse literatuur komt ook goed vertaalde buitenlandse literatuur aan bod. De bijeenkomsten vinden meestal plaats in een huiskamer bij een van de leden thuis. Voor meer informatie: www.literatuurclubsdrenthe.nl.

Zie ook de brochure Programma en aanraders 2014 – 2015

literatuurgroep

Nieuw in de bibliotheek

Uitgelicht

  • banner hooggevoelig

    Heb je weleens de indruk dat je hooggevoelig bent? Dan ben je niet de enige. Tussen de tien en twintig procent van de Nederlanders is extra gevoelig voor prikkels. Deze cursus leert je omgaan met hooggevoeligheid en dit zelfs in je voordeel gebruiken. 

     

    Lees meer...

Nieuws van de bibliotheek

Bezig met laden...

Gastlenen in heel Nederland

Je kunt nu ook lenen bij alle bibliotheken in Nederland. Kijk bij gastlenen.

Laaggeletterdheid

Eén op de negen Nederlanders is laaggeletterd. Hier lees je wat laaggeletterdheid inhoudt en wat de Bibliotheek en de overheid er tegen doen.

Meer over laaggeletterdheid

Aanmelden cursus Digisterker

Geef je hier op voor de cursus Digisterker: werken met de e-overheid in gemeente Coevorden.

Aanmelden Digisterker

 
banner lid worden vrouw
 
banner passend lezen 345
 
cursus algemeen squarebanner 330
 
banner rene

Agenda

Bezig met laden...

Evenementenkalender

Bezig met laden...
 
pressreader oranje

Oefenen voor je rijbewijs

Kom in de Bibliotheek met theorie.nl oefenen voor je examen auto- motor- of brommerrijbewijs.

Lees meer

 
Banner biebpanel

De bieb op Twitter