Nieuws en activiteiten van de Bibliotheek - Juli 2017

Nieuws en activiteiten van de Bibliotheek
Bibliotheek Zuidwolde
Juli 2017

Nieuws en activiteiten van de Bibliotheek

 

 
img

VakantieBieb nu ook geopend voor volwassenen

Ook volwassenen kunnen vanaf 1 juli terecht in de VakantieBieb. Je hebt keus uit zo'n 30 populaire e-books waaronder De gevleugelde van Arthur Japin, De eerste vrouw van Susan Smit, Neem een geit van Claudia de Breij of Hittegolf van Suzanne Vermeer.
De boeken voor de jeugd waren al sinds 1 juni beschikbaar. De VakantieBieb blijft open tot 31 augustus.
De app is door iedereen gratis te downloaden op een tablet of smartphone.
lees meer >
img

Passend lezen: voor iedereen met een leesbeperking

Heb je moeite met lezen of ken je iemand die dat heeft? Bijvoorbeeld door slechtziendheid, dyslexie, dementie, ADHD of een fysieke beperking. De Bibliotheek biedt een oplossing: Passend Lezen.
Ruim 45.000 gesproken boeken exclusief voor mensen met een leesbeperking. Om te lezen heb je tenslotte geen letters nodig. Een goed verhaal zit tussen je oren en speelt zich af in je eigen fantasie.
lees meer >
img

Geweldig communiceren: onze gratis Cursus van de Maand

Je hebt de beste bedoelingen. Maar op het werk of thuis begrijpen ze je niet. Hoe zorg je ervoor dat je boodschap wél overkomt?
Met onze gratis Cursus van de Maand juli word je vaardiger in overleg met je collega’s en kom je een stap verder in je relaties.
lees meer >
img

Vakantietip: gratis de nieuwste kranten en tijdschriften

Activeer PressReader via het wifi-netwerk in je Bibliotheek en lees op je vakantieadres gratis de nieuwste tijdschriften en dagbladen op je smartphone of tablet.
Naast duizenden buitenlandse bladen vind je in PressReader diverse Nederlandse tijdschriften zoals Gloss, Auto Review, Foodies, Chip Fotomagazine, Fitness for Men en Privé. Beschikbare Nederlandse kranten zijn o.a. De Telegraaf, NRC Handelsblad en Metro.
lees meer >
img

Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

Er is een nieuwe website voor e-books, online cursussen en luisterboeken: de online Bibliotheek.
Hier kun je een keus maken uit ruim 15.000 e-books, een van de tientallen cursussen volgen of informatie vinden over luisterboeken in de LuisterBieb app. Via de online klantenservice vind je snel het antwoord als je een vraagt hebt, bijvoorbeeld over het lenen of lezen van e-books.
.