Top 5 boeken apps

De bibliotheek stimuleert lezen en het maakt niet uit of dat via een papieren boek of een iPad is. De bieb maakt ouders en kin- deren graag wegwijs in het digitale doolhof. Welke multimedia zijn er voor welke leeftijd? Wat zijn goede en leuke lees-apps voor de iPad? En waar op internet staat betrouwbare tie voor huiswerk en werkstukken?

Mees Kees

Er zijn meerdere papieren boeken van Mees Kees en deze app vult aan. Verschillende korte verhaaltjes om voor te lezen, spelletjes (galgje), een meezinglied en extra info over Mees Kees. 

Dikkie Dik

De basis zijn vier voorleesverhalen die je zelf kan lezen of worden voorgedragen door Jet Boeke, de maker van de verhalen. Daarnaast twee geanimeerde verhalen en spelletjes.

Daar komt aap

Voor de beginnende lezers, maar ook geschikt als voorleesboek. Het verhaal draait als altijd bij deze hoofdpersoon om gek doen en is vooral grappig. Voordat jij Het verhaal is de Winnaar van de Gouden Griffel 2010 en richt zich op kinderen van 5 en 6 jaar. Fantasierijk met schitterende tekeningen.

De Gelukkige Olifant

Geschreven door Youp van ‘t Hek die ook voor de nodige stemmetjes zorgt. De app zit vol met leuke interactieve animaties.