Tijdens de lockdown trekken we vaker de natuur in. En wat is leuker dan om al het moois dat je ziet vast te leggen in foto's? Een nieuwe hobby is geboren. Ook een perfecte hobby om online mee bezig te zijn. Deel je mooiste natuurfoto's, die worden altijd graag gezien!

De bibliotheken gaan je samen met het natuurprogramma ROEG! van RTV Drenthe helpen en inspireren om het beste uit jezelf en je camera te halen.

Bekijk Drenthe door de lens van de fotocamera. Drentse natuurfotografen vertellen over hun passie voor fotografie. Ze laten hun mooiste foto's zien en delen tips. Ga naar de pagina ROEG! natuurfotografie voor meer filmpjes.

Naar ROEG! natuurfotografie

 

digitale fotografieHoe word je een goede natuurfotograaf?

Een camera of een smartphone heb je vast al. Maar hoe maak je daarmee bijzondere foto's? In onze gratis cursus Digitale fotografie krijg je allerlei handige tips & tricks. Ook als je geen lid van de bibliotheek bent.

Meld je hier aan

 

Voor wie een stapje verder wil gaan, hebben we cursussen op het gebied van fotobewerking. Deze zijn gratis als je lid van de bibliotheek bent.

Bekijk het cursusaanbod

 

Win een tuinposter met een vrolijke foto van de lente

roeg winactie natuurfotoDe lente is begonnen! Met een fotowedstrijd vieren we de start van het voorjaar. Doe mee en zet die frisse kleuren en bloeiende bloemen op de foto. Daarmee maak je kans op een mooie afdruk.
Het voorjaar heeft iets feestelijks. Geel, paars, wit, oranje: overal in het landschap komen bloemen tevoorschijn. Van de lente van '21 maken ROEG! en Biblionet Drenthe iets speciaals. En daar kan jij aan meedoen!

Laat jouw mooiste lente-foto zien op Instagram met #roeglente. Daarmee maak je kans op:

  • Een pronkstuk in de tuin: Jouw foto als tuinposter, de afmeting mag je zelf uitkiezen, maximaal 2 bij 1,5 meter.
  • Boekenlegger: Jouw foto op een boekenlegger, een cadeau voor jezelf en voor andere lezers. Want deze speciale boekenlegger met jouw foto wordt bij het lenen van een boek aan leden van de bibliotheek aangeboden.
  • Uitbundige poster: Van in totaal negen foto's wordt een uitbundige lente-poster gemaakt, die een plekje krijgt in de bezoekerscentra van de Drentse natuurgebieden en de bibliotheken in Drenthe. Staat jouw foto op de poster, dan krijg je de poster cadeau.

Naar de winactie

 

Boekentips over de Drentse natuur en natuurfotografie

Hieronder een aantal inspirerende fotoboeken en boeken over fotografie. Je kunt ze reserveren en afhalen bij je bibliotheek. Nog geen lid?

Schrijf je hier in

fotografie Meer boekentips over (digitaal) fotograferen

praktijkboek natuurfotografie Meer boekentips natuurfotografie

drenthe fotoboek Meer fotoboeken over Drenthe

Samenwerking bibliotheek en ROEG!

roeg logoDe bibliotheek en ROEG! werken samen om informatie over de Drentse natuur te delen. Een aantal bibliotheken beschikt al over een speciale ROEG!-hoek. Hier vindt de bezoeker van de bibliotheek niet alleen informatie, er worden ook activiteiten georganiseerd.

* Aan deze actie doen mee de bibliotheken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.