Populaire nieuwe titels week 32

Orchideeën in Noord-Nederland | Hans Dekker

orchideeen Dat er in Noord-Nederland wilde orchideeën voorkomen is niet algemeen bekend. In dit boek beschrijft Hans Dekker alle hier voorkomende soorten én de landschappen waarin deze prachtplanten leven.

Het boek bevat tientallen foto's van orchideeën, waardoor het herkennen in het veld makkelijker wordt. Bovendien zijn er veel foto's opgenomen van Noord-Nederlandse natuurgebieden waarin orchideeën voorkomen. Ook beschrijft hij soorten die zijn uitgestorven, soorten die zijn aangeplant en zelfs orchideeënsoorten die een stukje over de grens groeien. Bescherming en beheer krijgen eveneens de nodige aandacht. Achterin het boek staan tips om er zelf op uit te gaan en heerlijk te genieten van onze orchideeënrijke natuur.

Hans Dekker (1957) werkt vanaf zijn achttiende in de wereld van natuur en landschap. Hij heeft diverse publicaties over natuur op zijn naam staan. Op zoek naar wilde orchideeën reist hij door heel Europa, maar de orchideeën van Noord-Nederland hebben zijn grootste interesse.

 Reserveer

 

Eerdere items