Populaire nieuwe titels week 35

Wie storm zaait | T.C. Boyle

wiestormzaait Adam, zoon van een schooldirecteur en Vietnamveteraan, krijgt niets voor elkaar. Hij vliegt van alle scholen, gaat van de ene psychiater naar de andere. Adam is een tijdbom. Hij verzamelt wapens, slaapt in de wildernis, legt er een papaverveld aan en gaat zonder nachtkijker de deur niet uit.

Dan ontmoet hij Sara, gescheiden veertiger en fanatiek dierenliefhebber, die ook tegen álles is: globalisering, samenzweerders, overheidsgeweld. En autogordels. Ze hebben een stormachtige verhouding, tot Sara merkt dat het Adam wel heel erg menens is met zijn vijanden.

 Reserveer

 

Orvelte, het dorp en zijn monumenten | Bertus Boivin

orvelte Na 1960 onderging het Drentse landschap een complete renovatie als gevolg van de ruilverkaveling. De meeste boeren stopten met hun bedrijf, de dorpen veranderden onherkenbaar. Eén dorp werd van de 'vooruitgang' van de twintigste eeuw gered: terwijl het Drentse platteland compleet op de schop ging, bleef in Orvelte alles zoveel mogelijk bij het oude.

Met deze Orvelte-gids ga je terug naar de tijd toen alle Drentse dorpen eruitzagen als Orvelte nu. Je maakt kennis met het dorp en zijn monumenten. Naast tal van bijzonderheden over het landschap wordt de dorpsgeschiedenis van meer dan tien eeuwen beschreven. De gids laat de mooie plekjes in de omgeving zien met prachtige beelden van vroeger en nu.

Dit boek is het meeste uitgebreide dat ooit over Orvelte verschenen is. Geniet thuis al van het mooiste dorp van Drenthe.

Reserveer

Eerdere items