Populaire nieuwe titels week 42

Zo begint het slechte | Javier Marias

zobeginthetslechteWelk geheim ligt er verscholen achter het ongelukkige huwelijk van Eduardo en Beatriz? Zelfs Juan de Vere, vriend en vertrouweling, kent de waarheid niet. In het bruisende Madrid van 1980 werkt hij voor de filmregisseur en zijn vrouw. Deze positie stelt hem in het staat het vreemde en onevenwichtige leven van dit echtpaar te bestuderen. Wanneer hij Beatriz's minnaar wordt, volgen de schokkende gebeurtenissen elkaar in hoog tempo op.

Zo begint het slechte is een intelligente diepgravende roman over begeerte, trouw, gewetensbezwaren en respect. 

Reserveer

 

Vrouw | Karl Ove Knausgard

vrouwDe reeks Mijn strijd is een ongekend literair project van zes boeken, waarin Karl Ove Knausgard onverholen over zichzelf en zijn familie schrijft. Zijn werk roept heftige reacties op, zowel bij pers en publiek als bij zijn naasten.

Als nooit tevoren waardeert hij daarom zijn vrouw Linda, bij wie hij veel steun vindt. Maar juist zij, met haar bipolaire stoornis, lijdt sterk onder de gevolgen van zijn literaire ambities. Had hij dit ervoor over?

Reserveer

 

Het einde van de rode mens | Svetlana Alexijevitsj

rodemensMeer dan twintig jaar geleden viel de Sovjet-Unie uit elkaar, ontdekten de Russen de wereld, en ontdekte de wereld de Russen. Even leek een romance in de maak, maar de liefde was snel voorbij. Terwijl men in het Westen nog steeds Gorbatsjov idealiseert en in het Oosten Poetin het begrip 'democratie' wel erg ruim interpreteert, grijpen vele voormalige Sovjetburgers vol nostalgie terug naar de socialistische staatsmannen van weleer.

Onderzoeksjournaliste Svetlana Alexijevitsj uit Wit-Rusland laat honderden getuigen aan het woord over hun leven tijdens en na de Sovjet-Unie. Onlangs werd ze uitgeroepen als winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur.

Dit boek was al in de Bibliotheek aanwezig, maar er zijn vanwege de actualiteit extra exemplaren aangeschaft.

Reserveer

Eerdere items