Populaire nieuwe titels week 04

W.O.L.F. | Boris Dittrich

wolfWanneer in een Berlijns park een hoofd in een plastic tas wordt gevonden, staat het politieapparaat op scherp. Wie is het slachtoffer? Zijn er terroristen in het spel? Politiecommissaris Fatima Ozturk leidt het onderzoek naar een organisatie die zich W.O.L.F. noemt en een anti-joodse en anti-islamitische campagne voert.

Maar waarom lijkt collega Gerhard zich afzijdig te houden van het onderzoek? Wanneer zich plotseling een anonieme getuige aandient, doet Fatima een schokkende ontdekking waardoor ze voor een moeilijke persoonlijke keuze komt te staan. Spannende thriller van de oud-politicus Boris Dittrich.

Reserveer

 

De man en het hout | Lars Mytting

manhout Het ideale boek voor iedereen (M/V) die een echte man wil zijn. De man en het hout is een onontbeerlijke en praktische handleiding voor alles wat te maken heeft met het kappen, hakken, stapelen en het in de fik steken van alle soorten hout.

Wanneer moet je de boom omhakken om het beste brandhout te krijgen? Hoe houd je een kampvuur eindeloos aan de gang? Wat valt er uit de houtstapel af te leiden over het karakter van de stapelaar? Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek een antwoord.

Reserveer

 

De laatste oorlog | Daan Heerma van Voss

laatsteoorlog De Abel Kaplan leert in de jaren tachtig tijdens zijn studie geschiedenis zijn grote liefde Eva kennen. Bij haar joodse familie ondervindt hij voor het eerst het gevoel op zijn plek te zijn, en hij noemt dat geluk. In toenemende mate vereenzelvigt hij zich met de geschiedenis van Eva en haar familie, maar als het huwelijk met haar kinderloos blijft en Kaplan zijn ambitie als schrijver niet kan inlossen, groeien de twee uit elkaar.

Kaplan kiest vervolgens voor een bescheiden betrekking op een islamitische school, maar uiteindelijk brengt zijn rechtvaardigheidsgevoel hem tot handelen. Door de bekommernis om een gepeste leerling raakt zijn leven in een stroomversnelling. Een ontroerend en bij vlagen humoristisch boek waarin één vraag centraal staat: hoe kan iemand die geen oorlogen heeft meegemaakt zijn goedheid bewijzen?

Reserveer

 


 

Eerdere items