Populaire nieuwe titels week 06

Wine up! Bekentenissen van vrouwen met een fantastisch rotleven | Mieke Kosters en Yvanka van der Zwaan

wine upVroeger dachten ze altijd: met veertig zijn we af. Dan heb je het helemaal gemaakt, heb je gehoorzame kinderen, veel tijd voor jezelf en je relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker. Meer tijd. Meer geld.

Top. Niets blijkt minder waar: je carrière is nog steeds niet af, je kinderen luisteren helemaal niet meer, iedereen gaat scheiden of vreemd of heeft een burn-out. Seks staat nog altijd op een laag pitje. Je ouders worden nu écht oud. En dan beginnen je tieten te hangen en moet je ook nog een leesbril. Lang leve het fantastische rotleven van een veertiger. Welkom in de wereld van Anna (42), Caro (41) en Esmee (40).

Verzameling columns van de vrouwenblog wine-up.nl dat in korte tijd uit zeer populair werd met honderdduizend bezoekers per maand en tienduizenden volgers.

Reserveer

 

Mismatch | Ronald Giphart en Mark van der Vugt

mismatch ‘Onze supermarkten puilen uit van calorierijk voedsel vol suikers en vet. Onze smaakvoorkeur naar vet en zoet stamt uit ons biologische verleden, toen het vergaren van calorieën een overlevingsmechanisme was voor slechte tijden. Tegenwoordig zijn er geen slechte tijden meer, en daarom is obesitas inmiddels gezondheidsvijand nummer één.’ Onze hersenen zijn voor een belangrijk deel nog net zo geprogrammeerd als die van onze prehistorische voorouders. Toch ziet de moderne omgeving er heel anders uit. Het gevolg is ‘mismatch’.

Mismatch verklaart waarom er zoveel mensen rondlopen met rugklachten, hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht, depressies en burn-outs. Maar de invloed van mismatch reikt veel verder dan onze gezondheid. Ook in ons liefdesleven, opvoeding, politiek, werk, geloof en milieu komt het veelvuldig voor, zonder dat we ons ervan bewust zijn. Ronald Giphart en Mark van Vugt laten zien hoe mismatch ons beïnvloedt en hoe we er in het dagelijks leven beter mee om kunnen gaan.

Reserveer

 

De vader van een moordenaar | Alfred Andersch

vader moordenaar De auteur vertelt hoe hij in zijn jeugd door rector Himmler op vernederende wijze van het gymnasium verwijderd werd. Een les Grieks werd hem noodlottig, toen onverwacht de rector de klas binnenkwam.

Veertig minuten lang nam hij de les van de meester over. Daarbij had hij onmiddellijk door dat de leraar Grieks expres alleen zijn beste scholieren naar voren roept voor deze onverwachte inspectie.

Maar dan start een leerling, de arrogante jonge baron Greiff, een tegenoffensief en hij begint de rector retorisch uit te dagen, net zolang tot die zijn zwaarste wapen moet hanteren: permanente schorsing. En dat is nog maar het begin.

Reserveer

 


 

Eerdere items