Populaire nieuwe titels week 32

Max : het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit | André Hoogeboom

max In 2015 stond de Nederlandse racewereld op zijn kop: Max Verstappen, zoon van Formule 1-rijder Jos Verstappen, maakte zijn debuut als jongste coureur ooit. Zijn faam was hem al vooruitgesneld; in elk kampioenschap waaraan hij mee had gedaan werd hij kampioen, of het nu het kartkampioenschap op 7-jarige leeftijd was of het Formule 3-kampioenschap in 2013: Max breekt record na record.

Op eerste pinksterdag 2016 schreef Max Verstappen zijn naam in grote letters in de geschiedenisboeken van de Formule 1, toen hij als jongste coureur ooit de Grote Prijs van Spanje op het Circuit de Catalunya in Barcelona op zijn naam zette. Een iconisch moment in de Nederlandse sportgeschiedenis.

Het boek MAX, geschreven door journalist André Hoogeboom, is een verzameling interviews die de weg van Max naar de Formule 1 beschrijven. Hoogeboom sprak met de mensen die Max begeleid hebben. Allen zijn het er over eens: het talent van Max Verstappen is van ongekende klasse en allen voorspellen hem een glorieuze toekomst.

Reserveer

 

Akenfield: portret van een Engels dorp | Roland Blythe

akenfield In Akenfield vertelt Ronald Blythe het verhaal van een klein dorp in het zuidoosten van Engeland. Het hele dorp komt aan het woord: gedurende de winter van 1966-'67 interviewde Blythe de smid, de leraar, de agent, de rechter, de fruitplukkers en de priesters over religie, landbouw, onderwijs, welzijn, het leven en de dood.

Het levert niet alleen een ontroerend en volledig portret op van het dorp, maar ook van een periode niet eens zo heel lang geleden die toch al bijna onvoorstelbaar lijkt in onze digitale wereld.

Reserveer

 

Helden van de grens | Dave Eggers

heldenvdgrens Josie reist met haar kinderen Paul en Ana in een krakkemikkige camper naar Alaska. Haar ex-man Carl weet niets van de onderneming. Josie worstelt met demonen uit zowel het verre als het nabije verleden. Ze heeft, nadat een patiënt haar heeft aangeklaagd, haar tandartspraktijk moeten verkopen en ze rouwt nog om de dood van een jonge soldaat die haar zeer nabij stond.

De tocht begint als een welkome afleiding. Alaska is een compleet andere wereld; ze staan oog in oog met bizons en beren, koken hotdogs boven een kampvuur en slapen langs ijskoude rivieren in donkere bossen. Maar hoe verder de reis hen brengt, hoe meer Josie gedwongen wordt haar eigen fouten en tekortkomingen onder ogen te zien; om voorgoed af te rekenen met het verleden dat haar zelfs tot het einde van de beschaving blijft achtervolgen.

Reserveer

Eerdere items