Populaire nieuwe titels week 39/40

Moordvrienden - Nele Neuhaus

moordvrienden Een gruwelijke vondst in de dierentuin in de Taunus: in het olifantenverblijf ligt een menselijke hand. Rechercheur Oliver von Bodenstein en zijn collega Pia Kirchhoff vinden het bijbehorende lijk in een weiland tegenover de dierentuin.

Het slachtoffer was docent en een charismatische milieuactivist, die door zijn leerlingen op handen werd gedragen – en door de gegoede burgers van de stad intens werd gehaat. Intens genoeg om hem te vermoorden?

Reserveer

 

Toen het donker werd | Simone van der Vlugt

toenhetdonkerwerd Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. De schuldeisers zijn echter niet van plan hem er zo makkelijk van af te laten komen. In zijn wanhoop schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen van dit besluit kan overzien.

Sascha voelt haar man en zoon van zich vervreemden en eist antwoorden, maar haar zoektocht naar de waarheid komt tot een abrupt einde wanneer ze bij een ongeluk haar zicht verliest. Elk gezinslid probeert een uitweg te vinden, om alleen maar nog meer verstrikt te raken in het web van leugens en bedrog. Totdat Menno besluit dat het genoeg is.

Toen het donker werd toont de duistere kant van onze samenleving, maar ook hoe gemakkelijk het is als doodgewoon gezin ineens in de criminaliteit te belanden.

Reserveer

 

De Nix | Nathan Hill

nix Samuel Anderson is een schrijver met een writer's block, een verveelde leraar opeen plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hemals kind in de steek liet.

Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op hetnieuws, terwijl ze stenen gooit naar een ultraconservatieve politicus. Volgens demedia is ze een linkse radicaal met een schimmig verleden, maar voor zover Samuelweet heeft ze altijd in een stadje in Iowa gewoond, waar ze trouwde met de eerstejongen op wie ze verliefd werd. Welk beeld van zijn moeder is waar?

Vastberadenom het raadsel op te lossen - en daarmee eindelijk een manuscript voor zijn ongeduldigeuitgever te hebben - besluit hij een openhartige en meedogenloze biografieover zijn moeder te schrijven. Daarvoor moet hij haar alleen eerst zien tevinden. 

Reserveer

 

Born to run | Bruce Springsteen

borntorun Het openhartige verhaal van The Boss. De afgelopen zes jaar heeft Springsteen in stilte en vol overgave zijn levensverhaal opgeschreven.

De magie die zijn songteksten zo bijzonder maken spatten ook van elke pagina van dit boek af. Met ontwapenende openhartigheid vertelt hij voor het eerst over de persoonlijke problemen die zijn beste werk hebben geïnspireerd en hij laat zien waarom de song Born to Run veel meer over hem vertelt dan wij tot nu toe aannamen.

Een boek voor werkers en dromers, voor ouders en kinderen, voor lovers en loners, artiesten en freaks, voor al die fans die The Boss en zijn muziek hoog hebben zitten.

Reserveer

 

Eerdere items