Populaire nieuwe titels week 10/11

Belastinggids 2017 | Paul Flutsch

belastinggids 2017 Voor 1 mei moet je belastingaangifte doen. Daarbij is een belastinggids een handig hulpmiddel.

De Belastinggids 2017 is de meest complete en actuele handleiding voor de aangifte Inkomstenbelasting en premieheffing 2016. Vanzelfsprekend zijn alle bedragen en percentages in de gids geactualiseerd.

Daarnaast zijn de nieuwste uitspraken van de belastingrechter verwerkt die van belang kunnen zijn. Hetzelfde geldt voor beleidsmededelingen en goedkeuringen van de Staatssecretaris of de Minister van Financiën

 

Reserveer

 

 

Het Grote Foute Jongens Boek | Rob Hoogland en Arthur van Amerongen

foute jongensboekDe populaire columnisten Rob Hoogland (De Telegraaf) en Arthur van Amerongen (Volkskrant, HP/De Tijd) vertegenwoordigen twee verschillende werelden, maar hebben toch veel gemeen: humor, spitsvondigheid en maling aan politieke correctheid. Zij zeggen onverbloemd wat zij vinden en passen daarbij vaak het stijlmiddel van de satire toe.

Rob en Arthur leerden elkaar al chattend beter kennen op Facebook, zochten elkaar daarna regelmatig op en besloten toen tot een unieke samenwerking, die heeft geresulteerd in het Het Grote Foute Jongens Boek.

In korte dialogen, maar ook in langere verhalen passeren alle denkbare onderwerpen de revue: de wereld van de media, drank & drugs, voetbal en sport in het algemeen natuurlijk, de grachtengordel, popmuziek, meisjes, politiek, literatuur, misdaad, leven & dood..

Reserveer

 

 

Eeuwige jeugd | Donna Leon

eeuwige jeugd Tijdens een fundraisingdiner van de Venetiaanse beau monde raakt commissario Brunetti in gesprek met de oude Contessa Lando-Continui over haar kleindochter die op vijftienjarige leeftijd bijna verdronk en daardoor een hersenbeschadiging opliep. Ze heeft zich nooit neergelegd bij dit drama en zoekt antwoorden op haar vragen. Brunetti belooft uit medelijden met de Contessa de zaak nog eens te bekijken, en ontdekt dat er inderdaad een zaak is.

Te midden van de dagelijkse drukte van het Venetiaanse leven, tekent zich het verhaal af van een vrouw die door het noodlot gevangen raakte in een eeuwige jeugd.

 

Reserveer

 

 

Pauwl | Eric Jan Harmens

pauwl Paul (34, bijna 35) heeft autisme. Iedereen spreekt zijn naam verkeerd uit ('Pauwl'). Hij woont in gezinsvervangend tehuis De Driemaster en gaat elk eerste weekend van de maand naar zijn moeder. In zijn woonkamer staat een terrarium met zijn baardagaam Wilfred. Hij werkt bij de plantsoenendienst en is stiekem verliefd op de veel jongere Carol.

Op een ochtend is Wilfred zoek, moet Paul naar de wc maar ontbreekt de rust en de tijd ervoor, en in het stadhuis, waar Paul van het toilet gebruikmaakt omdat hij niet op de Dixi wil, zijn de bordjes van de dames- en heren-wc omgedraaid. Het is de opmaat naar onverdraaglijke verwarring.

Een realistische, ontroerende en humoristische vertelling over de beperkingen én verrijkingen van een leven met autisme.

Reserveer

 

Eerdere items