Populaire nieuwe titels week 23/24

Ginevra : een Italiaanse liefdesgeschiedenis | Simone van der Vlugt

ginevra Florence, 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord.

Terug in Florence dwingt Ginevra's vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

Een betoverend en tijdloos liefdesverhaal, gebaseerd op een oude Italiaanse legende.

Reserveer

 

 

Zijn bloedige plan : documenten gerelateerd aan de zaak van Roderick Macrae | Graeme Macrae Burnet

bloedige plan Het jaar is 1869. Een gewelddadige drievoudige moord in een afgelegen gemeenschap in de Schotse Hooglanden leidt tot de arrestatie van een jongeman genaamd Roderick Macrae.

De memoires van de hand van de beklaagde maken het glashelder dat hij schuldig is aan de misdaad, maar het is aan de beste juristen en doktoren in het land om vast te stellen wat hem tot zulke brute daden heeft gedreven. Is hij ontoerekeningsvatbaar? Enkel de overtuigingskracht van zijn advocaat staat tussen Macrae en de strop.

Een intrigerende literaire thriller, gesitueerd in een woest en grimmig landschap waarin macht volkomen arbitrair wordt uitgeoefend. Verkozen tot VN thriller 2017.

 

Reserveer 

 

In het Buitengebied | Adriaan van Dis

buitengebied In het Buitengebied is een roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei - ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. In de lente hoort hij de vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een tergende binnenstem die de man confronteert met zijn angsten en obsessies.

Van Dis toont in deze roman-in-verhalen hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood. Ook geeft hij in In het Buitengebied een prachtig tijdsbeeld van een veranderend Nederland. Niet altijd even vrolijk, al weet Van Dis het met zijn ironie en zelfspot gelukkig licht te houden. Ja, vrolijk zelfs

 

Reserveer 

 

 

Bikiniproof met Sonja | Sonja Bakker

bikiniproof Een bikini of badpak, topje of jurkje aantrekken: niet iedereen voelt zich daar prettig bij. Want nooit zijn overtollige kilo's beter zichtbaar dan in dit seizoen.

Wil je nog voor de zomer die extra kilo's kwijt? Met dit boek zet je de eerste stap om straks bikiniproof voor de dag te komen. Je valt gemiddeld 1 kilo per week af met de 4 nieuwe weekmenu's. Met de heerlijke zomerse recepten, extra tips om gezond af te vallen en zomerse slanke traktaties lukt het ook jóu!

De afslankmethode is geschikt voor vrouwen én mannen, met aparte menu's. Laat de zomer maar komen!

Reserveer

 

Meidenvoetbal | Vivianne Miedema

meidenvoetbal Vivianne Miedema, geboren en getogen in Hoogeveen, is de veelscorende spits van het Nederlands vrouwenelftal. Als van jongs af aan staat zij op het voetbalveld en met succes. Op haar 15e speelde zij - als jongste speelster ooit - haar eerste wedstrijd in de Nederlandse eredivisie en op haar 17e tekende Miedema een contract bij FC Bayern München.

In haar boek Meidenvoetbal gaat Vivianne Miedema in op alle aspecten die voetbal zo leuk maken en geeft zij tips en deelt ze haar ervaringen op en om het veld. Het is een jeugdboek, maar vanwege de actualiteit - UEFA Women's Euro 2017 dat in Nederland gespeeld wordt van 16 juli t/m 6 augustus - ongetwijfeld ook interessant voor andere lezers.

Reserveer

 

Eerdere items