Wil je beter met de computer leren omgaan of je weg vinden op internet? Of online een cursus volgen om te ontstressen, een nieuwe taal te leren of leren wijn proeven? Dat kan bij de Bibliotheek! Kijk snel verder

Belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen: tegenwoordig moet bijna alles online geregeld worden. Vind jij dit lastig? Dan is de (gratis!) cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD iets voor jou!

Inschrijfformulier.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Bankzaken regelen, een reis boeken, winkelen of belastingaangifte doen, alles gaat tegenwoordig via internet. Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Je bent niet de enige! Klik & Tik helpt je vaardig te worden met de computer en internet.

De bibliotheek helpt bij belastingaangifte

Als je aangifte doet voor de inkomstenbelasting, dan moet dit elk jaar voor 1 mei. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst.

Wil je zelf aangifte doen, maar heb je thuis geen computer of internet? Kom dan naar de bibliotheek. Hier kun je gratis een computer gebruiken voor aangifte voor de inkomstenbelasting en om een toeslag aan te vragen. Ook kun je hier gratis je belastingaangifte printen. Deze service kun je ook gebruiken als je geen lid bent van de bibliotheek.

De bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen, opgeslagen in diverse databanken. Handig als je iets zoekt voor een werkstuk, presentatie of onderzoek.

Thuisgebruik of in de bibliotheek

Een aantal databanken kun je thuis te raadplegen. Voor een deel van deze databanken geldt dat je moet inloggen met je bibliotheekgegevens, het lidnummer op de pas en je pincode. De andere databanken kun je alleen raadplegen op de computers in de bibliotheek. De reden hiervan is dat de informatie i.v.m. auteursrechten niet voor thuisgebruik beschikbaar mag worden gesteld. In de bibliotheek zijn alle databanken vrij toegankelijk, ook als je geen lid bent.

Op de computers in de bibliotheek kun je gratis oefenen met verschillende theorie-examens voor je auto-, bromfiets- of motorrijbewijs. De proefexamens zijn altijd up-to-date en sluiten aan op de examens van het CBR.