Ben je niet in Nederland geboren en wil je de Nederlandse taal leren? Of heb je moeite met lezen en schrijven en wil je er beter in worden? De Bibliotheek helpt! Je vindt hier onder andere de Taalkit DUTCH voor vluchtelingen en asielzoekers. Maar ook meer informatie over het Taalpunt bij jou in de buurt, het Makkelijk Lezen Plein en de Slimme Nieuwslezer.

Een Taalhuis of Taalpunt is een herkenbare fysieke plek in de Bibliotheek voor iedereen met een vraag over taal, rekenen of digitale vaardigheden. Inwoners van Drenthe kunnen hier terecht voor informatie en advies. Zij geven bijvoorbeeld informatie over oefenen met vrijwilligers, cursussen en werken met de computer.

De Slimme Nieuwslezer is een digitale krant mét extra's. Het nieuws van vandaag, maar dan met uitleg van moeilijke woorden. Verder vind je ook oefeningen om beter te leren lezen en schrijven én om de teksten beter te kunnen begrijpen.

De Taalkit DUTCH is gemaakt voor vluchtelingen die net in Nederland zijn en nog geen status hebben. Het materiaal ondersteunt de vrijwilligers die aan deze vluchtelingen lesgeven. Voor deze vrijwilligers is er ook een training beschikbaar.