Wat moet ik doen als ik mijn pasje kwijt ben?

Als je je pasje verloren hebt of als je denkt dat het is gestolen, geef dat dan zo snel mogelijk door aan de bibliotheek. Het pasje wordt dan geblokkeerd en kan niet door iemand anders gebruikt worden.

Als je je pasje niet meer kunt terugvinden, kun je een vervangende pas (duplicaat) kopen. Zie voor het tarief bij Abonnementen.

Hoe kan ik een (adres)wijziging doorgeven?

Geef wijziging van adres, telefoonnummer of rekeningnummer zo spoedig mogelijk door aan de bibliotheek waar je lid bent. Doorgeven van wijzigingen kan per e-mail, telefonisch of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Heb je een ander e-mailadres of zit er een fout in je mailadres, dan kun je dat zelf aanpassen. Log eerst in en ga naar Mijn gegevens. Hier kun je vervolgens zelf het e-mailadres wijzigen.

Wanneer en hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. Het vooruitbetaalde abonnementsgeld wordt terugbetaald vanaf de datum waarop de opzegging ingaat. Een uitzondering geldt wanneer je voor de eerste keer lid wordt.

Voor de eerste keer ga je een contractperiode van 1 jaar aan, tenzij je abonnementsvorm voor een kortere duur bent overeengekomen, zoals een maandabonnement. Alleen in het eerste jaar kun je niet tussentijds opzeggen en krijg je ook niet het abonnementsgeld terug. Opzeggen kan per brief, e-mail, telefonisch of bij de klantenservice in de bibliotheek waar je bent ingeschreven.

Waar kan ik zien hoe lang mijn abonnement geldig is?

Hoe lang je abonnement geldig is, kun je zien nadat je bent ingelogd op je Persoonlijke pagina.

1. Ga in 'Mijn menu' naar 'Algemene lenergegevens'.
  2. Onder ‘Abonnement en voorkeuren’ vind je de vervaldatum.

Op welke leeftijd kunnen kinderen lid worden?

Met (voor)lezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom kunnen kinderen al direct na de geboorte lid worden. Tot en met 18 jaar is het lidmaatschap zelfs helemaal gratis.

Om te stimuleren dat kinderen al jong lid worden, organiseren de bibliotheken jaarlijks rond januari/februari De Nationale Voorleesdagen. Peuters en kleuters die dan lid worden, krijgen een leuk cadeautje (zolang de voorraad strekt).