Kan ik de boeken langer lenen in de vakantie?

In geval van vakantie kun je in de Bibliotheek vragen om een langere uitleentermijn. Bij een Basis-abonnement is dit mogelijk tegen betaling van extra strippen. Verlengen van de uitleentermijn met 3 weken blijft daarna mogelijk mits de boeken niet zijn gereserveerd.

De uitleentermijn van boeken bij een Groot-abonnement is altijd 6 weken met de mogelijkheid tot verlenging.

Mag ik in de vakantie meer boeken lenen?

Voor leden onder de 19 jaar en bij een Groot-abonnement geldt geen beperking in het te lenen aantallen boeken e.d. Meer lenen in de vakantie is dus geen probleem.
Als je een Basis-abonnement hebt, dan kun je de leenstrippen het hele jaar door gebruiken. Je bepaalt dan zelf hoeveel boeken e.d. je per week leent. Je kunt bijvoorbeeld besluiten voor de vakantie meer boeken mee te nemen.

Uiteraard kun je tijdens de vakantie via internet de uitleentermijn verlengen

Kunnen toeristen ook gebruik maken van de Bibliotheek?

Dat kan, veel bibliotheken hebben zelfs voorzieningen speciaal voor toeristen. Als toerist kun je in de Bibliotheek o.a. terecht voor:

• internetcomputers en gratis wifi; om even iets op te zoeken of je e-mail te checken;
  • lezen van de krant of van tijdschriften, vaak onder het genot van een kopje koffie;
  • toeristische informatie; in een aantal bibliotheken is een Tourist Info Punt aanwezig;
  • lenen van boeken, tijdschriften, dvd's e.d. met een maandabonnement of via Gastlenen.

Kan ik mijn pasje ook meenemen op vakantie?

Wanneer je in Drenthe blijft, kun je het pasje ook gebruiken in de Bibliotheek in de buurt van je vakantieadres. Daarnaast kun je met een basis- of grootabonnement ook lenen bij alle andere openbare bibliotheken in Nederland. Kijk voor meer informatie bij gastlenen.